KVKK Nedir?

  • Çalışanlarınızın, müşterilerinizin, tedarikçilerinizin, ziyaretçilerinizin ve diğer ilgili kişilerin kişisel verisini, 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na (KVKK Kanunu) uygun bir şekilde işlemeniz gerekmektedir.
  • VERBİS yükümlülüğünüz var ise, sisteme kaydınızı tamamlamalı ve VERBİS sistemine yapılan KVKK veri girişlerinizi sürekli güncel tutmalısınız.
  • Her bir veri sahibine, veri işleme amacına uygun bir aydınlatma yapmalı ve KVKK Kanunun öngördüğü haller için açık rıza onamlarını almanız gerekmektedir.
  • Veri sahibi başvurularına zamanında geri bildirim yapmalı, KVKK kapsamındaki veri minimizasyonuna azami gayret etmelisiniz.
  • Kişisel Veri Koruma Kurumu’nun (KVKK) ilke kararlarını takip etmeli ve şirketinizi yeni gelişmelere uyumlu hale getirmelisiniz.
  • Kişisel verilen işlenmesinde özel hayatın gizliliği ilkesini gözetlemelisiniz.
  • Faaliyet alanınıza göre diğer sektörspesifik yükümlülükleriniz hakkında bilgi almak için bize ulaşın.
Ankara Reklam Danışmanlığı KVKK HİZMETİ

Kanuna Uymamanın Yaptırımları Nelerdir?

  • İdari Yaptırım: Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) madde 18 e göre 1,800,000 TL ‘ye kadar para cezası
  • Cezai Yaptırım: Kişisel verilere ilişkin suçlar bakımından 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu madde 135-140. Maddeleri hükümlerince 1 yıl 6 ay ile 4 yıl 6 ay arası hapis cezası ile cezalandırılırlar. Ayrıca verileri silmeyip herkese açık bir hale getirenler de TCK 138’inci madde kapsamında cezalandırılırlar.

KVKK Uyum Projemizin Kapsamı Nedir?

  • Çalışanlarınıza KVKK farkındalık ve KVKK kanunu eğitimleri verilmesi ve personellerinizle birebir görüşmeler yapılması,
  • Departman analizleri yapılarak veri işleme sürecinizin haritasının oluşturulması ve bu doğrultuda Kişisel Veri Envanterinizin hazırlanması,
  • Hukuki ve Teknik Risklerin Belirlenmesi ve bu doğrultuda Eylem Planı hazırlanması,
  • Her bir veri sahibi ve veri işleme kanallarınıza özel aydınlatma ve açık rıza metinlerinin hazırlanması,
  • Kurumsal KVKK Yönergelerinizin ve Politika Belgelerinin Hazırlanması,
  • Web sitenizin KVKK uyum setinin hazırlanması,
  • Sonuç olarak, uygulama denetiminin yapılması ve kurumsal KVKK Uyum Çalışması Proje Kapanış Raporu oluşturulması.
  • Projenin uygulanması sonucunda her türlü ceza riskinizi ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

Formu Doldurup İletişime Geçebilirsiniz